Logo Intuit
Dit project is tot stand gekomen met steun van Stichting SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek. Meer informatie over SURF is te vinden op de website (www.surf.nl). Logo SURF

INTUIT project afgesloten, Language Tool Box beschikbaar

INTUIT, een onderwijsvernieuwingsproject op het gebied van het taalvaardigheidsonderwijs Engels is per 1 april 2008 officieel afgesloten.

Eén van de belangrijkste producten van het tweede jaar, De INTUIT Language Tool Box en de daarbij behorende documentatie is nu beschikbaar voor geïnteresseerde instellingen en docenten en kan worden gedownload vanaf de site.

Op deze site vindt u alle belangrijke informatie die te maken heeft met het project, zoals beschrijvingen van de pilot studies uitgevoerd in jaar 1, projectrapporten, evaluaties, links en een overzicht van gebruikte programma's. Daarnaast kunt u de ervaringen van enkele projectleden lezen via het INTUIT Teacher Blog en in de interviews met projectleden.

INTUIT Symposium

Op 13 mei 2009 organiseren de voormalige INTUIT-partners een terugkomsymposium. Het symposium wordt ingeleid door een key note presentatie door Prof. Dr. Lut Baten (Katholieke Universiteit Leuven) en Prof. Dr. Jan Van Maele (GROUP T-Leuven Engineering College en Katholieke Universiteit Leuven) met als titel "CEF, oral assessment and autonomous learning in daily college practice".

Daarna vertellen docenten die bij de eerdere projecten betrokken zijn geweest hoe ze verschillende tools toepassen binnen het Engels taalvaardigheidsonderwijs.

Nadere informatie over het programma en wijze van aanmelding vindt u door op onderstaande link te klikken.

http://www.intuitproject.nl/fileadmin/PDF/INTUIT_Symposium.pdf

Academic Writing en het succes van de Language Tool Box


Edith Schouten is werkzaam bij het Taal- en Communicatiecentrum van de Radboud Universiteit Nijmegen en projectlid van INTUIT. Zij is één van de docenten die de INTUIT Language Tool Box gebruikt hebben in hun cursussen. De Language Tool Box is een 'gereedschapskist' met daarin materialen voor taalleren die op dit moment worden gebruikt aan een aantal universitaire talencentra. In de Tool Box staan alle materialen bij elkaar en omdat het web-based is, is het voor studenten overal toegankelijk, mits ze een internetverbinding hebben. Uit de INTUIT-enquête gehouden onder studenten bleek dat cursisten van Academic Writing - het vak dat door Edith gegeven werd - erg positief zijn over de Tool Box. We interviewden Edith over hoe zij en haar cursisten het werken met de Tool Box hebben ervaren.

Lees meer >>

Tool Box helpt studenten bij het verbeteren van hun zwakke punten

Anne-Marie van Hoof werkt als senior docent Engels bij het talencentrum van de universiteit van Tilburg en is projectlid van INTUIT. Zij is docente van het vak Grammar Skills Preparation Course, een vak waarin gebruik werd gemaakt van de INTUIT Language Tool Box. We vroegen Anne-Marie naar hoe zij en haar studenten de Tool Box hebben gebruikt. Dit interview geeft, in combinatie met het interview met Edith Schouten, aan dat de Tool Box met succes kan worden gebruikt bij zeer verschillende groepen studenten.

Lees meer >>

Meer interviews kunt u hier lezen.

 

Nieuws

Are we still into it? - Symposium taalvaardigheid Engels en ICT

Symposium Engels en ICT, georganiseerd door INTUIT/NAP en NUT.


Teacher Blog

INTUIT docenten hebben weblogs bijgehouden. Lees over hun ervaringen!


2006,2007-INTUIT. Alle rechten voorbehouden