This project has been funded with support from the European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Socrates code:
1141169-CP-1-2004-1-UK-
MINERVA-M

Welkom op de website van VideoAktiv!

Audiovisuele media die via het internet worden verspreid maken het mogelijk om op een rijkere, betekenisvollere en levendiger manier om te gaan met leren. VideoAktiv helpt docenten en ander personeel uit het Hoger Onderwijs om audiovisuele materialen te ontwikkelen en ze op een zinvolle en effectieve manier te gebruiken.

Daartoe organiseert VideoAktiv workshops waarin lesgevend personeel zelf de kans krijgt om audiovisuele materialen te creëren. Verder worden er bruikbare voorbeelden verzameld van goed gebruik van media in de klas, die geraadpleegd kunnen worden op deze website. 

Het doel van VideoAktiv is om in heel Europa het gebruik van audiovisuele media in het onderwijs te stimuleren.  Het project loopt van 1 oktober 2004 tot 30 september 2006 en wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door de Europese Commissie in het kader van het Socrates/Minerva programma.

 

 

Gratis 'VideoAktiv Handbook on Digital Video and Audio in Education' nu verkrijgbaar!

Het (Engelstalige) handboek bevat meer dan 100 pagina's actuele informatie over alle aspecten van het gebruik van digitale audio en video in het onderwijs, inclusief links naar relevante bronnen. Het is bruikbaar voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers en bevat theoretische, empirische en praktische hoofdstukken die u helpen te beslissen waarom, wanneer en hoe u digitale audio en video in uw onderwijs kunt inzetten. Of u nu al beschikt over audiovisueel materiaal of nog opnames wilt gaan maken, dit handboek is daarbij van onschatbare waarde!

 

Download het handboek

Wie zijn VideoAktiv?

 

Zes toonaangevende instituten in vijf landen werken eraan mee:

 

• Glasgow Caledonian University (Schotland, coördinator van het project),

• ATiT - Audiovisual Technologies, Informatics and Telecommunications  (België),

• Vrije Universiteit Amsterdam (Nederland),

• Université Nancy 2 (Frankrijk)

• Universiteit van Baskenland (Spanje)

• Rijksuniversiteit Groningen (Nederland).

 

VideoAktiv omvat onder andere:

Workshops
Twintig verschillende workshops zullen worden ontwikkeld. Deelnemers aan de workshops krijgen een introductie in het gebruik van audio en video in het onderwijs. Ze leren basisvaardigheden, raken vertrouwd met relevante begrippen en procedures. Na afloop van de workshops zijn ze in staat zelf audio en video in hun onderwijs te integreren.
Virtuele Workshops
Via virtuele workshops wordt het trainingsprogramma voor docenten en overige stafmedewerkers verder verspreid. Een van de doelen is het onderstrepen van de groeiende noodzaak om te kunnen gaan met audiovisuele bronnen.
Voorbeelden en bronnen
Deze site biedt u een groot aantal voorbeelden en bronnen over het gebruik van audio en video in het onderwijs.